Новини
6 Квітня 2021
495

Під час наради у президента обговорили підтримку малого та середнього бізнесу в “червоних” зонах

Уряд на найближчому засіданні ухвалить всі необхідні документи для виплати 8 тисяч гривень

Президент України Володимир Зеленський акцентував на необхідності якнайшвидшого забезпечення фінансової допомоги бізнесу, який постраждав через введення жорстких обмежень у регіонах з червоним рівнем епідемічної небезпеки. Про це він розповів під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

“Малий та середній бізнес — це важлива складова української економіки, і насамперед — це наші люди. Сьогодні, під час глобальної пандемії, їм більш немає на кого покластися, як на державу. І ми — держава — повинні допомагати та відстоювати наших людей у цей важкий час”, — зазначив Зеленський.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що профільні міністерства — Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики — зараз активно розробляють нормативно-правові акти щодо допомоги бізнесу і працівникам, які здійснюють свою діяльність у регіонах червоної зони.

“Уряд планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи, щоб вже наступного тижня почати реєстрацію в додатку “Дія” на виплату 8 тис. грн”, — зазначив прем’єр.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу та у цілому законопроєкт №5300 про фінансову підтримку підприємців, які змушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження у “червоних” зонах.

Як відомо, Київ з 5 квітня продовжив карантин та ввів більш суворі обмеження. Керівники підприємств та установ повинні відправити співробітників на віддалену роботу або надати відпустки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram