Новини
12 Червня 2024
65

Пейзаж Івана Марчука продали за $300 тисяч

Це рекорд для сучасних українських художників

Фото: аукціонний будинок Goldens

Пейзаж Івана Марчука “Зійшов місяць над Дніпром” продали на київському аукціоні Goldens за $300 тис. Це рекордна ціна за роботу сучасного українського художника, повідомляють на фейсбук-сторінці аукціонного будинку.

Аукціонний рекорд було встановлено 8 червня. Пейзаж “Зійшов місяць над Дніпром” пішов з молотка за найвищою ціною, за яку будь-коли продавали роботу Марчука на українських та світових аукціонах. На старті торгів картину оцінили у $150 тис. — $200 тис.

Твір було продано із приватної колекції. Особу нового власника пейзажу не розкривають. За словами художника, ним став громадянин США. “Найбільшою несподіванкою для мене стало те, що новий власник твору, з яким я особисто не знайомий, до речі — американець, подякував мені за задоволення, яке одержав від придбаного твору”, — написав Іван Марчук на своїй фейсбук-сторінці.

На аукціоні “Колекційне класичне мистецтво” було представлено 42 рідкісні колекційні лоти. Серед них Адальберт Ерделі, Микола Глущенко, Роман Сільський, Йосип Бокшай. Було продано майже 40% лотів.

Нагадаємо, минулого місяця встановлено рекорд з експорту цукру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram