Новини
18 Вересня 2019
1 461

Печерський райсуд Києва арештував нерухомість заводу “Кузня на Рибальському”

Всю його нерухомість та корпоративні права

Печерський районний суд Києва заарештував нерухомість і корпоративні права заводу “Кузня на Рибальському”, який раніше належав п’ятому президентові Петру Порошенку, повідомляє Укрінформ, посилаючись на коментар Максима Білоусенко, в.о. начальника відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ Державного бюро розслідувань (ДБР).

“Так, Печерський райсуд арештував завод “Кузня на Рибальському”, – заявив він. І додав, що ДБР згодом оприлюднить більш детальну інформацію з цього приводу.

Раніше інформацію щодо арешту підтвердив у своєму Телеграм-каналі й Андрій Портнов, колишній заступник голови Адміністрації Президента Януковича, який зазначив, що відбулося це в межах відкритого кримінального провадження за його заявою щодо легалізації, відмивання незаконних доходів і несплати податків.

Нагадаємо, Investory News писали, що восени 2018 року інвестиційний фонд Прайм Ессетс Кепітал, що належить п’ятому президенту України Петру Порошенку, продав компанії Ewins Limited бізнесмена Сергія Тігіпка пакет з 73,9% акцій заводу “Кузня на Рибальському” за $235,8 млн.

Фонд ВІК, що об’єднує активи народного депутата Ігоря Кононенка, натомість продав свій пакет акцій (20,1%) за $64,2 млн. Ціна акції за умовами обох договорів становить $93 за штуку. Загальна сума угоди склала $300 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram