Новини
13 Травня 2019
763

Падіння автопрому: У квітні в Україні зробили всього 139 транспортних засобів

Це на 80% менше, ніж за аналогічний період попереднього року

Фото: vistanews.ru

У квітні цього року кількість випущених українськими заводами автотранспортних засобів склала 139 одиниць. Це на 80% менше ніж за аналогічний період минулого року, передає Укравтопром.

Як повідомляється, легковий підрозділ національного автопрому закінчив місяць падінням, більш ніж на 87% до 70 шт. “При цьому вся статистика по легковим автомобілям знову була сформована тільки великовузловою збіркою на закарпатському підприємстві “Єврокар”, – зазначає компанія.

Що стосується виробництва вантажних автомобілів, то у квітні було випущено всього 1 авто. “Тобто виробництво, і це без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про свою діяльність з серпня 2016 року, зменшилося у порівнянні з минулим роком на 83%”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу виробництво автобусів зросло на 5 штук до 59 одиниць.

Загалом, з початку 2019 року в Україні було виготовлено 1880 одиниць автотранспортних засобів. А це на 31,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому легкових автомобілів 1587 шт. (-33,4%), комерційних – 15 шт. (-85,1%), автобусів – 278 шт. (+ 9%).

Раніше Investory News писали, що попит на нові автомобілі у березні поточного року зріс на 8% у порівнянні з минулим роком, всього українці зареєстрували 7,3 тис. нових автівок. Найпопулярнішою маркою місяця стала Renault. У березні 1022 машини цієї французької марки отримали свої перші реєстраційні номери.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram