Новини
23 Квітня 2019
840

Овостар Юніон придбав дві компанії та відкрив “дочку” в ОАЕ

Агропромислова група почала експорт яєць і яєчних продуктів до Об’єднаних Арабських Еміратів

Група компаній “Овостар Юніон”, один з провідних виробників яєць і яєчних продуктів в Україні, в 2018 році відкрила дочірню компанію в Дубаї і ще дві купила в Україні. Про це група повідомила в річному фінансовому звіті.

“Група експортує велику кількість яєць і яєчних продуктів до Об’єднаних Арабських Еміратів. Оцінивши потенціал та перспективи подальшої експансії на ринок ОАЕ, в 2018 році група вирішила відкрити компанію в Дубаї. Статутний капітал становив $28 тис. Групі належить 100% акцій OAE Food Trade FZE”, – наголошується у звіті. Згідно з ним, обсяг експорту до країн Середнього Сходу склав 26% загального обсягу продажів.

Крім того, в червні 2018 року “Овостар” купив ТОВ “БВВ Еквіпмент” та ТОВ “БВ Трейдинг” (обидва – селище Рокитне Київської обл.). Ціна купівлі становила $2,1 млн та $1,2 млн, відповідно. Гудвіл підприємств становить $51 тис. і повністю належить до яєчного сегменту групи.

“Овостар Юніон” входить до трійки лідерів з виробництва курячих яєць в Україні. У 2011 році група здійснила IPO на Варшавській фондовій біржі.

Раніше повідомлялося, що “Овостар” інвестує €85 млн у виробництво яєць в Латвії до 2026 року. Будівництво підприємства планується почати в другій половині 2019 року, ймовірне місце розташування – Тукумсський або Огрський край. На підприємстві Gallusman планується утримувати до 8 млн курей, передбачені також цех по виробництву кормів та станція біогазу.

Холдингова компанія групи – Ovostar Union N.V. – в середині червня 2011 р. провела IPO 25% акцій на WSE та залучила $33,2 млн. Мажоритарний пакет акцій компанії знаходиться у власності Prime One Capital Limited, яка контролюється її головним виконавчим директором Борисом Беліковим та головою ради директорів Віталієм Вересенко.

“Овостар Юніон” за підсумками 2017 року наростив чистий прибуток на 2% у порівнянні з 2016 роком – до $22,9 млн. Його виручка в минулому році зросла на 27% – до $98,7 млн, валовий прибуток – на 18%, до $30,8 млн.

“Овостар Юніон” за підсумками 2018 року скоротила чистий прибуток на 23,6% в порівнянні з 2017 роком – до $17,5 млн, його виручка зросла на 27% – до $125 млн.

Нагадаємо, Україна на початку 2018 року стала найбільшим експортером яєць до країн Євросоюзу, забезпечивши 38% від загального обсягу постачання цієї продукції.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram