Новини
2 Березня 2022
495

Остаточне рішення: Євросоюз відключає від SWIFT сім російських банків

Також Євросоюз заборонив постачати до РФ євро банкноти

Європейський Союз відключає від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT сім російських банків йдеться в Офіційному журналі Євросоюзу.

Зокрема, від SWIFT відключають банки “Открытие”, “Новикомбанк”, “Промсвязьбанк”, “Банк России”, “Совкомбанк”, “ВТБ” і “ВЭБ.РФ”.

Так, починаючи з 12 березня забороняється надавати спеціалізовані послуги з передачі фінансових повідомлень, які використовуються для обміну фінансовими даними, російським юридичним особам, організаціям або установам, права власності яких прямо чи опосередковано належать більш ніж 50% цих банків.

Банки “Сбербанк” та “Газпромбанк” не потрапили під обмеження відключення від міжнародної міжбанківської системи платежів SWIFT.

Також ЄС заборонив постачати до Російської Федерації євробанкноти, йдеться у заяві на сайті Ради ЄС.

Зокрема, заборонено продавати, постачати, передавати або експортувати банкноти в євро в Росію або будь-якій фізичній чи юридичній особі, компанії чи установі в Росії, зокрема уряду та Центральному банку Росії, або для використання в Росії.

Заборонено й інвестувати, брати участь чи іншим чином сприяти майбутнім проєктам, які фінансуються спільно Російським фондом прямих інвестицій.

Тим часом Національний банк України (НБУ) послабив низку заборон на операції в іноземній валюті. Так, з 1 березня 2022 року замість повної заборони на видачу готівкових коштів з рахунку клієнта в іноземній валюті встановлено обмеження обсягом до 30 тис. грн на день.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram