Новини
7 Вересня 2020
850

Ощадбанк з 2021 року приєднається до Фонду гарантування вкладів

Участь у Фонді допоможе банку залучити іноземного інвестора та швидше модернізуватися

Рада з фінансової стабільності погодила план входження державного Ощадбанку в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 1 січня 2021 р. Ця пропозиція потребує імплементації на рівні закону, повідомляє прес-служба НБУ.

“Враховуючи великий депозитний портфель банку та, відповідно, потреби у значних внесках банку до Фонду, для установи буде передбачено перехідний період до 31 грудня 2023 р. в частині сплати регулярних зборів”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, ця пропозиція Ради з фінансової стабільності також вимагає імплементації на рівні закону.

У Нацбанку вважають, що участь у Фонді гарантування фізосіб допоможе Ощадбанку залучити іноземного інвестора та швидше модернізуватися.

Зараз депозити вкладників Ощадбанку гарантовані державою в повному обсязі, тобто 100% незалежно від суми. Після приєднання до ФГВФО розмір гарантованої суми для нових вкладників складе 200 тис. грн.

Нагадаємо, станом на 1 серпня 2020 р. загальна сума вкладів фізичних осіб, зокрема ФОП, у банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 553,4 млрд грн, що на 14,8 млрд грн більше, ніж на 1 липня поточного року (538,6 млрд грн).

Національний банк України врегулював ряд питань, пов’язаних з порядком відкриття і закриття рахунків клієнтів банків, а також залученням банками вкладів (депозитів) на рахунки вкладників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram