Новини
23 Листопада 2021
1 057

Опитування: 76% українських компаній очікують зростання бізнесу

Тим часом у покращенні української економіки впевнені 38% респондентів

В Україні 76% керівників очікують зростання своїх компаній. При цьому найбільшим ризиком для українського бізнесу протягом наступних трьох років вважають респонденти операційні ризики, йдеться у дослідженні KPMG “Погляд керівників бізнесу в Україні та світі у 2021 році”.

За даними аналітиків, 71% українських компаній зазначають, що вирішальне значення для розвитку матиме органічне зростання — інновації, капітальні інвестиції, нові продукти та добір персоналу.

14% керівників в Україні розглядають можливість створення стратегічних спілок із третіми сторонами.

Водночас керівники світових компаній, за даними опитування, планують використовувати переважно неорганічну тактику для забезпечення зростання: стратегічні спілки з третіми сторонами, угоди M&A, спільні підприємства та аутсорсинг.

Загалом 94% керівників у світі та 81% в Україні впевнені, що прибуток керованих ними компаній зростатиме наступні три роки.

Щодо зростання української економіки, то в цьому впевнені 38% респондентів. У той час як на зростання світової економіки очікують 47% керівників компаній. У світі СЕО оптимістичніші — 60% переконані у зростанні світової економіки.

П’ять ризиків для бізнесу, на думку керівників:

• операційні ризики (збиток через помилки у внутрішніх процесах);

• регуляторні виклики (невідповідність діяльності компанії законодавству та нормам);

• ризик нестачі кваліфікованих кадрів та ризик ланцюжка поставок;

• кіберзагрози;

• проблеми навколишнього середовища та кліматичні зміни.

Щодо роботи персоналу, то лише 36% опитаних в Україні керівників заявили, що більшість їх працівників будуть на “віддаленці” два або більше днів на тиждень.

Нагадаємо, Investory News дізнавалися, чому власники бізнесу частіше зазнають психологічних проблем. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram