Новини
22 Грудня 2020
1 006

Оператор зв’язку “Датагруп” купує Volia

Об’єднаний бізнес буде генерувати понад $130 мільйонів виторгу

На фото: Михайло Шелемба/Datagroup

Національний оператор фіксованого зв’язку та цифрових послуг компанія “Датагруп” досягла домовленості щодо придбання 100% національного провайдера телекомунікаційних і контент-послуг групи компаній Volia (раніше “Воля Кабель”), повідомляє пресслужба “Датагруп”.

Суму угоди не називають. Операцію схвалив фонд EEGF II Horizon Capital, якому на цей момент належить 96,13% “Датагруп”. Але її ще повинні схвалити українські регуляторні органи (зокрема, АМКУ).

Генеральний директор і акціонер “Датагруп” Михайло Шелемба зазначив, що ринок фіксованого зв’язку в Україні — дуже роздроблений, на ньому працює близько 5 тис. постачальників такої послуги. І ця роздробленість заважає більшості компаній багато інвестувати в технології.

“Датагруп” є лідером B2B-сегмента, тільки 15% її доходів приносить B2С, тоді як Volia — лідер у сегменті B2С, отримує менш як 5% від B2B-клієнтів. Після інтеграції об’єднаний бізнес буде генерувати понад $130 млн виторгу та $50 млн EBITDA”, — прогнозує він.

“Виграють від цього злиття споживачі України та країна в цілому, оскільки Україні потрібні значні інвестиції в інфраструктуру, щоб відповідати вимогам епохи цифрових технологій. Я хочу висловити щиру подяку талановитій управлінській команді Volia та її акціонерам, які створили успішний бізнес з метою надавати якісні послуги, впроваджувати інновації та перевершувати очікування споживачів, а також професійній команді “Датагруп”, — прокоментувала засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна.

Раніше Investory News писали, що за результатами 2018 р. доходи компанії “Датагруп” збільшилися на 18%, показник EBITDA виріс на 24%.

Нагадаємо, згідно з дослідженням Cable.co.uk, в Україні найдешевший у світі широкосмуговий інтернет із середньою вартістю пакета у $6,41 на місяць (за рік ціна знизилася на $0,23, що дозволило країні піднятися з другого місця минулого року на перше).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram