Новини
5 Липня 2019
877

Операційний прибуток Samsung знизився вдвічі

Напівпровідникова галузь, де присутня компанія, відчуває значний спад на тлі торгової війни між США і Китаєм

Операційний прибуток Samsung в другому кварталі 2019 року знизився до $5,6 млрд. Це на 56% менше, ніж за той же період у 2018 році. Про це пише Bloomberg. Повну звітність за квартал компанія ще не публікувала.

Samsung — один з найбільших виробників чіпів пам’яті для смартфонів, комп’ютерів і серверів. Через непередбачуваність торгової війни між США і Китаєм цей сегмент технологічної галузі відчуває глобальний спад, вказує видання.

Крім торгової війни США і Китаю на галузь вплинуло обмеження Японії на експорт до Південної Кореї матеріалів, необхідних для виробництва чіпів і дисплеїв, що воно набрало чинності з 4 липня 2019 року.

Аналітик інвестиційної компанії HI Investment & Securities Сонг Мюн-суп (Song Myung-sup) вважає, що ціни на чіпи продовжать падати і далі. За оцінками аналітичної компанії TrendForce, вартість чіпів пам’яті DRAM (використовуються в модулях оперативної пам’яті) знизиться на 15% в третьому кварталі 2019 року і на 10% — у четвертому.

Нагадаємо, що Samsung Electronics планувала вкладати в мікросхеми майже $10 млрд щороку. До 2030 року загальний обсяг інвестицій має досягнути $116,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram