Новини
16 Квітня 2019
1 008

ООН заявила про відтік капіталу з країн, що розвиваються

Середній щорічний дефіцит фінансування в цих країнах складає $2,6 трлн

Потік іноземних інвестицій, незважаючи на значне збільшення протягом останніх років, розподіляється по країнам нерівномірно. Інвестори залишають без уваги багато найменш розвинених країн, повідомляє прес-служба Організації Об’єднаних Націй.

Так, в країнах, що розвиваються середній щорічний дефіцит фінансування складає $2,6 трлн.

“Нерівномірний економічний ріст, високий зовнішній борг, можливі фінансові потрясіння і торгова напруженість – все це ставить під сумнів можливість досягти цілей в галузі сталого розвитку”, – зазначив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час виступу на Форумі Економічної і Соціальної Ради.

І додав, що крах на ринку праці і підрив системи соціального захисту можуть бути викликані ще й розвитком нових технологій, які приводять до постійно зростаючої емісії парникових газів.

“Як наслідок – зміна клімату, яка веде до хаосу. Особливо серед найбільш уразливих груп населення. Змінити ситуацію наразі не вдається. Наприклад, у 2017 році викиди парникових газів збільшилися на 1,3%”, – повідомив Гутерріш.

Генеральний секретар закликав розвернути ці негативні тенденції у зворотньому напрямку.

“Країни повинні виконувати свої фінансові зобов’язання по нарощуванню офіційної допомоги на цілі розвитку. Надавати країнам, що розвиваються, більш широкий доступ до фінансових ринків і приватних інвестицій, а також боротися з ухиленням від сплати податків, з відмиванням грошей і незаконними фінансовими потоками”, – підкреслив Антоніу Гутерріш.

Нагадаємо, за підсумками 2018 року прямі іноземні інвестиції в Україну становили $2,5 млрд, на 8% більше минулого року.

Бізнес повернув до України $500 млн інвестицій. Протягом 2010-2018 років обсяг коштів резидентів, які були виведені за кордон, склав $8,4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram