Новини
29 Листопада 2021
636

“Омікрон” наводить паніку: Акції найбільшого у світі виробника рукавичок різко подорожчали

Новий штам коронавірусу вносить свої корективи на фондовому ринку

Акції найбільшого у світі виробника рукавичок Top Glove Corp. підскочили на 21% на біржі в Малайзії на торгах у понеділок, 29 листопада, повідомляє Bloomberg.

“При цьому, у п’ятницю, 26 листопада, вони вже зросли на 17%. Це сталося на фоні новин про новий штам COVID-19”, — зазначає агенція.

Акції аналогічної компанії Hartalega Holdings BHD. зросли на 13%. Акції інших виробників засобів індивідуального захисту також зросли в ціні на Сінгапурській й Таїландській біржах.

У 2020 році акції компаній у цьому секторі показали найбільше зростання, проте за 2021 рік багато виробників рукавичок знизили свою ринкову вартість більш ніж удвічі.

“Минулого року один долар із кожних десяти, вкладених у фондовий ринок Малайзії, припадав на рукавички, — підрахував Bloomberg. — Такий приплив інвестицій зробив цю країну таким самим важливим гравцем Південно-Східної Азії, як Південна Корея і Тайвань завдяки зростанню цін на напівпровідники”.

Вперше новий варіант COVID-19 був зареєстрований у Південній Африці — у Ботсвані. З того часу його зафіксували у ПАР та Гонконзі. 26 листопада стало відомо про виявлення хворого на новий штам у Європі — випадок зафіксований у Бельгії.

ВООЗ назвала новий варіант грецькою літерою “омікрон”, віднісши його до категорії таких, що викликають занепокоєння через високу кількість мутацій.

Нагадаємо, наприкінці літа у США опублікували доповідь про витік коронавірусу з лабораторії в Китаї. Виявилося, що перші випадки зараження коронавірусом виникли навіть не в листопаді 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram