Соцмережі
16 Червня 2020
1 315

Олена Шуляк: ТОП-5 прийнятих законопроектів Радою сьогодні

Штрафи по кредитах, трудова міграція, підтримка бізнесу та інші

Продуктивний тиждень набирає обертів — сьогодні маємо багато важливих рішень. ТОП-5 прийнятих законопроектів радою сьогодні виглядає так:

 Про недопущення нарахування штрафів за кредитами у період дії карантину (№3297)

Цим законопроектом банкам забороняється стягувати з бізнесу неустойку, штрафи, пеню за прострочення платежів за кредитами у період дії карантину та у 30-денний строк після закінчення карантину.

 Про підтримку сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв’язку з карантином (№3377)

Ми збільшили держпідтримку для креативних індустрій: зменшили плату за оренду майна, унормували надання закладами культури платних послуг, надали додаткові можливості для роботи радіо тощо.

 Про хмарні послуги (№2655)

Ми створюємо умови для обробки та захисту даних при використанні технології хмарних обчислень, наданні хмарних послуг та визначенні особливостей використання хмарних послуг органами держвлади. Це дозволить більш ефективного використовувати держресурси, шляхом впровадження новітніх технологій.

 Про військовий обов’язок і військову службу (№2592)

Цей законопроект дає шанс військовослужбовцям Служби безпеки та Державної прикордонної служби, які отримали при виконанні поранення, травми, чи контузії, повернутися на службу.

 Про захист трудових мігрантів (№2365)

Цим документом забороняється стягнення з заробітчан гроші за посередництво в пошуку вакансій за кордоном і встановлюються штрафи для компаній, які будуть брати з людей гроші (2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів. Тобто від 34 000 до 85 000 гривень).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram