Соцмережі
6 Червня 2023
496

Олексій Тимофєєв: Передвиборча кампанія чесного політика

Уявіть, що я чесний політик.

П’ять пунктів передвиборчої компанії.

1. До Євросоюзу мінімум десять років роботи. Будемо тупити, як раніше, або шукати обхідні шляхи — десять років перетворяться на ніколи.

Якщо буде бистріше — це буде бонус. Але базовий сценарій такий.

2. НАТО — це ті ж самі 10 років. Тому що в нашому випадку НАТО буде другим кроком після ЄС і це для мене зрозуміло. Зараз треба будувати свою оборону і тільки так.

Це складно та дорого, але безальтернативно. Збільшення витрат на оборону — це зменшення витрат на щось інше. Гроші на деревах не ростуть, тому вибір неминучий.

3. Дощу з інвестицій не буде. У слабку та стагнуючу економіку великі інвестиції не приходять за визначенням. Спочатку політика зростання і точки зростання — потім інвестиції. Я цим займуся, але ніяких “100 мільярдів” зі стелі нікому не обіцяю. Тому що це булшит.

4. Корупція зараз сильніша, ніж реформи. Вона вкорінена настільки, що виживає і процвітає навіть у війну. Я це знаю наперед, тому перемогти її за два тижні не обіцяю.

Обіцяю системно робити для її знищення все можливе.

5. Рецепту поліпшення добробуту народу змахом пера не існує. Ми (все ще) не “іграшкова” країна та маємо великі проблеми в економіці та демографії, тому і зміни мають бути відповідного масштабу. Ми вийдемо на середній європейський рівень, якщо 20 років будемо працювати, як машини. Усією країною і не тільки язиками.

Якщо не будемо — залишимося бідною країною назавжди.

Ну як?

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram