Соцмережі
25 Жовтня 2019
765

Олексій Гончарук: Оновлений макропрогноз на 2020-2022 роки

Важливі для країни та бізнесу рішення

Так, згідно з оновленим оптимістичним сценарієм:
▪️ВВП у 2020 році має зрости на 4,8%, у 2021 році – на 5,5%, у 2022 році – на 6,5%;
▪️Курс гривні до долара США при такому сценарії прогнозується у 24,8 грн за долар США на 2020 рік, 23,9 грн у 2021-му та 24,2 грн у 2022 році.

На такий результат впливатиме швидкість проведення реформ, зокрема – антикорупційної, судової, а також захист прав власності.

-Відтепер в обов’язковому порядку держмайно та майно держпідприємств буде продаватися через Prozorro.Продажі. Система довела свою ефективність. Тож за попередніми розрахунками балансова вартість активів групи «ліквідації та списання» складає 5,7 млрд грн

-Схвалили подання на ратифікацію Верховною Радою зміни до Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці. Це поступово збільшить річну квоту у 2,5 раза на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці, яке експортується з України до ЄС.

Також, ми провели перше дерегуляційне засідання нашого Уряду, але це далеко не перший крок назустріч бізнесу, який ми зробили за короткий час. Ми свідомо шукаємо і скасовуємо надмірну регуляцію, щоб було менше держави у житті людини та роботі бізнесу.

Так, для полегшення роботи бізнесу в Україні ми скасували близько 20 актів, зокрема:

  • Скасували корупційне поле під час видачі спецдозволів на користування надрами. Відтепер ці дозволи будуть видаватися на електронних аукціонах. Це додаткові 200 млн грн надходжень до держбюджету, плюс зростання видобутку газу на 1 млрд куб. м вже за 3 роки;
  • Скасували контрольні марки (голограми) на диски з фонограмами, відеограмами, базами даних. Самі по собі ці марки не гарантували захист від контрафактної продукції, особливо через інтернет;
  • Скасували дублювання регуляторних актів у сфері роздрібної торгівлі алкоголем. Це знищить корупцію у сфері, а бізнес заощадить близько 1,5 млн грн/рік;
  • Спростили порядок реєстрації іноземних представництв в Україні. Це сприятиме покращенню інвестиційного клімату і підвищить інвестиційну привабливість України.

Крім цього, ми запровадили електронні аукціони на право спеціального користування водними біоресурсами, що підвищить інвестиційну привабливість галузі рибальства, наповнить держбюджет за рахунок продажу права на вилов водних біоресурсів.
Також, запровадили ризик-орієнтований підхід до контролю за безпекою доріг. Це має зменшити випадки загибелі і травмування водіїв та пасажирів у ДТП за участі пасажирських автоперевізників, фур і цистерн.

Дякую колегам-міністрам за продуктивну роботу!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram