Соцмережі
28 Грудня 2019
675

Олексій Гончарук: Останні важливі рішення Уряду

Соціальна допомога стане більш доступна, суди більш ефективними

Сьогодні у фокусі на засіданніУряду такі рішення:

Відтепер можна буде обирати форму отримання пільг: готівкою чи на картку. Перехід на готівкову форму виплат на житлово-комунальні послуги тепер можливий в будь-який час, а не тільки до старту опалювального сезону.

Українці самостійно вирішуватимуть, на картку якого банку отримувати зарплату, пенсію чи соцдопомогу.

 Створили Фонд для надання соцдопомоги потерпілим від насильницьких злочинів. Наповнення Фонду відбуватиметься за рахунок коштів, що надходять від виконання покарань у вигляді штрафів та виправних робіт.

Розширили коло осіб з інвалідністю та пенсіонерів, які мають право на отримання безоплатної юридичної допомоги. Це ті громадяни, середньомісячний дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів (трохи більше як 4 тисяч гривень/міс).

-Продовжили строк до 1 січня 2021, протягом якого проводиться заміна посвідчень чорнобильцям на 1 рік. Станом на 1 листопада 2019 проведена заміна лише 48% посвідчень.

Бюджет отримає більше доходів від управління держвласністю. За останні 4 місяці передано 530 держпідприємств на приватизацію. Передбачається 12 млрд грн надходжень до бюджету через продаж об’єктів на е-аукціонах.

-Схвалили два законопроекти завдяки яким, робота суду присяжних стане простішою та ефективнішою.
Суд присяжних визначатиме винуватість чи невинуватість обвинуваченого в кримінальних провадженнях. Справи слухатимуться максимум 1,5 місяці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram