Соцмережі
6 Лютого 2020
955

Олексій Гончарук: Нові здобутки Уряду

Інвестиції в промисловість, нові надходження в бюджет, розширення переліку пільговиків та інше

За підсумками засідання Уряду ми ліквідували корупційні «схематози» у галузі видобування, зробили ще один крок до покриття 4G-Інтернетом 95% території країни, створюємо Фонд часткового гарантування кредитів у сільгосподарстві та багато іншого.

Отже, по кожному рішенню детальніше:

-Для залучення додаткових інвестицій в агропромисловість створюємо Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Фонд спростить отримання кредитів “малими” фермерами (до 500 гектарів). Крім того, це також мінімізує ризики можливого неповернення кредитів.

Бюджет-2020 передбачає 240 млн грн для формування статутного капіталу Фонду.

-Надра будуть джерелом доходу для бюджету, а також нових робочих місць та енергетичної безпеки України — Уряд ухвалив Постанову про прискорення е-аукціонів надрокористувача.

Це означає, що ми скасовуємо погодження облрадами надання родовищ корисних копалин загальнодержавного значення. Таке рішення було прийнято через корупційні мотиви облрад, які часто відмовляли інвесторам.

Зазначу, що копалини місцевого значення залишаються у віданні сільських, селищних, міських і районних рад та ОТГ.

Окрім цього, Уряд дозволив резервування земельної ділянки ще до виставлення її на аукціон. Так, інвестори зможуть планувати свою діяльність завчасно.

-Розширили перелік пільгових категорій дітей, які потребують особливої уваги та підтримки держави. Діти отримають оздоровчі послуги і зможуть відпочити в дитячих центрах “Артек” та “Молода гвардія” за рахунок Держбюджету.

До переліку пільгових категорій дітей включено: дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи; дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

-Скасували обов’язкове отримання дозволу від ДАБІ про початок виконання робіт з капітального ремонту доріг загального користування. Цей проект буде працювати у тестовому режимі.

Відтепер підрядник зможе розпочати роботи одразу після перемоги в тендері та укладення договору.

Скасування цієї однієї норми скоротить процедуру оформлення документів приблизно на 3-5 місяців. Це дозволить прибирати зайву бюрократію під час ремонту доріг.

– Внесли зміни до Плану перерозподілу частот у діапазонах 800-900 МГц. Завдяки цьому вже у перших числах березня оператори оновлять свої ліцензії. У квітні свою мережу почне розвивати оператор Інтертелеком, а у липні – мобільні оператори великої трійки.

Так, ми збережемо гарні темпи у досягненні цілі Уряду – забезпечити до 2024-го року 95% покриття транспортної інфраструктури, населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів доступом до високошвидкісного інтернету.

-Схвалили Річну національну програму Україна-НАТО нової якості.

Уперше в центрі уваги Програми — права, свободи і законні інтереси людини. Саме такий людиноцентричний підхід сповідує Північноатлантичний Альянс.

Програма передбачає як реформи сектору безпеки та оборони, так і демократичні перетворення в країні. Вона максимально наближена за змістом та принципами до Плану дій щодо членства у НАТО та має таку саму структуру.

Це результат спільної роботи Офісу євроінтеграції Віце-прем’єр-міністра Дмитра Кулеби та Міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

Дякую всім колегам-міністрам за результативну роботу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram