Соцмережі
8 Травня 2019
920

Олександр Власов: Новий голова ДФС

Переформатування фіскальних органів триває

Щойно Уряд затвердив керівника Державної податкової служби Сергій Верланов, який переміг у чесному, наголошую, чесному та прозорому конкурсі, за яким могли спостерігати всі бажаючи. Були неодноразові спроби блокування податкового конкурсу, але, дякуючи здоровому глузду, конкурс відбувся і рекомендації конкурсної комісії затверджені.
Що далі? Після призначення Голови ДПС має відбутися реєстрація юридичної особи, переведення працівників ДФС до Державної податкової служби – не менше 30%, а Кабмін має прийняти розпорядження про початок роботи нової структури.
На жаль, митний конкурс все ще залишається заблокованим.
Ми, як держслужбовці, і, в першу чергу, бізнес, очікуємо не лише процесу розділення, що було вимогою МВФ, а й продовження реформування. Це надзвичайно важкий, відповідальний процес, адже податковий блок забезпечує понад 49% всіх доходів держбюджету і 57% – зведеного!
Водночас, це і надзвичайно цікавий процес. Ми знаходимося в постійному контакті з бізнесом і весь цей час прислухалися, консультувалися і, більше того, виконували вимогу бізнесу.
Ми за підтримки Уряду та парламенту запровадили абсолютно прозору автоматичну процедуру відшкодування ПДВ. І з 2017 року, коли запрацював автоматичний реєстр, нарікань від бізнесу немає. І це наша велика спільна перемога, яка повністю зруйнувала всі корупційні питання у поверненні ПДВ. І це одна з відповідей тим скептикам, що реформ в податковому секторі не відбувається.
Разом ми запустили тестовий режим роботи електронного чеку. Разом завдяки ризикорієнтованій системі, ми скоротили кількість перевірок. А до кінця року в планах запущення електронного аудиту. Крім того, зараз ведуться активні консультації з бізнесом щодо запровадження електронної акцизної марки.
Взагалі ми взяли курс на автоматизацію всіх процесів роботи з бізнесом. Це стосується і митного напрямку.
Отже, результатів чимало, роботи попереду – ще більше.
Сергію Верланову ми всі бажаємо витримки, зважених рішень та сили духу, щоб відстоювати інтереси держави! Тільки успіхів і тільки перемог!

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram