Соцмережі
22 Червня 2023
554

Олег Гороховський: Інвест-няня 80-го рівня

Написав мені мій друг: “Олегу, привіт! З тобою хоче поговорити центробанк Литви Lietuvos bankas, чи можу дати твій контакт?”

Наступного дня зі мною зв’язався Лукас Lukas Jakubonis Chief Business Development Officer. Він сказав, що вони знають, що ми працюємо над європейським проєктом, і він хотів презентувати нам Литву як країну, де можна отримати банківську чи платіжну ліцензію. Вони хочуть розповісти, чому Литва та які наступні кроки, як правильно все підготувати і, взагалі, у них все зроблено для того, щоб допомогти бізнесам не витрачати багато часу на бюрократію, а більше концентруватися на бізнесі.

Після цього ми домовилися, що він надішле наступні кроки, які наступного дня він мені надіслав і призначив розширений дзвінок для вироблення дорожньої карти через три дні.

І тут я прокинувся…

Жарт. Хоча, якщо чесно, до цієї розмови я уявляв, що таке може бути тільки уві сні.

Центральний банк, що “продає” свою юрисдикцію!

Якщо чесно, напевно, легше зустріти на вулиці білого носорога, ніж таке.

Інвест-няня 80-го рівня.

Не знаю поки навіщо нам литовська ліцензія, але рівень литовського банківського регулятора викликає величезну повагу та здивування.

Можливо, колегам варто відвідати декілька центробанківських конференцій і навчитися говорити “НІ!”, замість “Ласкаво просимо!” — бо так всі роблять і це стандарт галузі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram