Новини
17 Листопада 2020
815

Один із найбільших виробників природного газу в США оголосив про банкрутство

Gulfport Energy Corp. проведе реструктуризацію бізнесу, завдяки чому скоротить борг на $1,25 мільярда

Один із найбільших виробників природного газу у США – Gulfport Energy Corp оголосив про банкрутство та має намір провести реструктуризацію бізнесу відповідно до статті 11 Кодексу про банкрутство США, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з планом реструктуризації, компанія зможе скоротити борг на $1,25 млрд й отримати підтримку переважної частини кредиторів. “Gulfport отримає кредит у розмірі $262,5 мільйона від своїх кредиторів, що дозволить покрити операційні витрати в період реструктуризації”, – йдеться у повідомленні.

За словами головного фінансового директора Gulfport Квентіна Хікса, збереження низьких цін на газ протягом тривалого часу, а також криза, викликана пандемією коронавірусу, привели компанію до банкрутства.

Декілька тижнів тому Gulfport пропустила термін чергової виплати відсотків за облігаціями з погашенням у 2024 році. У рамках реструктуризації компанія випустить нові облігації на суму $550 млн.

Gulfport також має намір скористатися банкрутством, щоб позбутися від невигідних контрактів з операторами газопроводів.

Акції Gulfport знизилися на 46,5% на торгах у понеділок, 16 листопада. З початку поточного року їх вартість упала на 96%.

Нагадаємо, влітку 2020 року Chevron Corp оголосила, що придбає нафтогазову компанію Noble Energy Inc приблизно за $5 мільярдів у рамках найбільшої угоди для енергосектору США з того часу, як коронавірусна криза обвалила світовий попит на нафту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram