Новини
11 Листопада 2020
1 044

Один із найбільших банків світу продаватиме цифрові облігації за біткоіни

Це перше доступне інвесторам по всьому світу публічне розміщення цінних паперів на блокчейні

Китайський банк China Construction Bank, що входить до числа найбільших банків світу, випустить цифрові облігації, які можна буде купити за біткоіни. Біржа називає це першим у світі публічним розміщенням цінних паперів на блокчейні, доступним інвесторам по всьому світу, повідомляє Forbes.

Як зазначається у повідомленні біржі Fusang Exchange, облігації, які будуть розміщені, приватні інвестори й організації зможуть купувати та продавати за біткоіни.

Цінні папери випустить філія банку на території особливої податкової зони в Малайзії. “China Construction Bank планує залучити таким чином до $3 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Fusang Exchange приймає до оплати в тому числі криптовалюту. У випадку з облігаціями майданчик конвертуватиме біткоіни в долари США. Біржа називає це “першим публічним розміщенням облігацій на блокчейні”, яке безпосередньо доступне інвесторам.

Ціна паперів для інвесторів за межами Китаю розпочинатиметься від $100. “Облігації можна купити тільки через біржу, яка стягує за операцію невелику комісію”, – зазначає The Wall Street Journal. Видання уточнює, що операції з облігаціями доступні інвесторам по всьому світу, крім податкових резидентів Китаю та США, а також фізичних та юридичних осіб Ірану й Північної Кореї.

Fusang Exchange наголошує, що банк пропонує прибутковість на рівні лондонської міжбанківської ставки пропозиції (Libor) плюс 50 базисних пунктів – це приблизно 0,7%, що істотно вище ринкових ставок для звичайних депозитів.

Випуск паперів організовує філія China Construction Bank. “Випуск облігацій покликаний скоротити розрив між фінтех і ширшими фінансовими ринками”, – зазначає виконавчий директор підрозділу China Construction Bank Фелікс Фен Ци.

“З нашої точки зору, ми приймаємо банківські депозити, які є для нас ключовим бізнесом. Банк не працює з біткоінами або криптовалютою”, – наголосив у коментарі WSJ операційний директор філії банку Стівен Вонг.

Газета зі слів гендиректора Fusang Exchange зазначає, що облігації схожі на тримісячні депозити, які приносять власникам набагато більше, ніж переважна кількість ставок за банківськими депозитами в доларах США.

Тим часом вартість найпопулярнішої криптовалюти останніми тижнями зростає, станом на 11 листопада ціна Bitcoin перевищувала $15,5 тисяч. Наразі оновлюються максимуми з січня 2018 року, коли криптовалюта переживала спад, після того, як досягла піку майже у $20 тисяч.

Нагадаємо, на початку листопада ціна одного Bitcoin зросла до $15 тисяч.

Тим часом аналітики JPMorgan попереджають криптоінвесторів, що “Bitcoin перекуплений”. У результаті це може призвести до фіксації прибутку й зниження курсу у короткостроковій перспективі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram