Новини
24 Березня 2023
424

Обмеженню цін на нафту з рф бути

Європейська рада підтримала посилення санкцій

Лідери держав-членів Європейського Союзу в четвер погодились продовжувати санкційний тиск на росію, зокрема шляхом обмеження цін на нафту, аби покарати її за повномасштабне вторгнення в Україну, пише “Європейська правда” з посиланням н висновки саміту ЄС щодо України.

Європейський Союз підтримує подальше збереження й посилення колективного тиску на росію, зокрема за допомогою можливих подальших обмежувальних заходів, а також продовженню роботи над обмеженням ціни на нафту разом із партнерами.

“Європейська Рада підкреслює важливість і невідкладність активізації зусиль для забезпечення ефективної імплементації санкцій на європейському та національному рівнях і твердо зобов’язується ефективно запобігати та протидіяти їх обходу в третіх країнах і з боку третіх країн”, — підкреслили лідери ЄС.

Крім того, Європейська рада пропонує Раді ЄС та Європейській комісії посилити необхідні інструменти правозастосування та розробити разом із державами-членами повністю скоординований підхід з цією метою.

“Європейський Союз посилить свою роботу з партнерами з метою протидії неправдивим російським наративам та дезінформації про війну”, — зазначається у висновках.

Європейська рада за підсумками зустрічі в четвер засудила агресію росії проти України, а також військову допомогу, яку російській стороні надають інші держави.

Тим часом ціни на нафту в четвер, 23 березня, впали після трьох сесій зростання після того, як у ФРС підкреслили кредитні ризики банківського сектора для економіки США, тоді як запаси нафти в країні зросли більше, ніж очікувалося. Подробиці за — посиланням

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram