Новини
21 Березня 2019
785

Оберти NFC: Кількість підключених пристроїв щомісяця зростає на 25%

Україна випереджає європейські країни за кількістю безконтактних транзакцій з картами Mastercard

Українці почали активніше використовувати мобільні телефони, браслети та смарт-годинники для безконтактних розрахунків, інформує FinClub.

Як розпровів директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Юрій Батхін, в Україні в 90 разів зросли операції безконтактних оплат за допомогою смартфона.

“А кількість підключених пристроїв для NFC-платежів щомісяця зростає на 25%. Наразі міжнародні платіжні системи активно працюють з банками щодо розвитку безконтактних карт і NFC-технологій”, – зазначив він.

Таким чином Україна увійшла до четвірки лідерів за кількістю безконтактних транзакцій з картами Mastercard.

“Ми обігнали Польщу, Канаду, а також ряд європейських країн, де послуга NFC-платежів існувала і раніше”, – похвалився Бахтін.

В свою чергу заступник голови Ощадбанку Антон Тютюн зазначив, що тенденція до зростання кількості NFC-платежів продовжиться. В тому числі й за рахунок збільшення кількості пристроїв, якими можна буде розплатитися безконтактно, на одну людину.

“Мова йде не лише про мобільні телефони, але і про планшети, “розумні будинки”, холодильники та автомобілі. Кількість пристроїв з платіжною функцією буде рости: з часом нові пристрої будуть вимагати нових функцій”, – пояснив він.

За даними НБУ минулого року кількість безконтактних платіжних карт зросла на 44,3% і налічувала наразі 4 млн штук. При цьому 82,3% від загальної кількості активних платіжних карт становлять карти із магнітною смугою – їх реквізити сервіси токенізації використовують для безконтактних розрахунків за технологією NFС. За минулий рік кількість таких карт збільшилася на 11,7% до 30,4 млн шт.

Нагадаємо, кількість власників платіжних карток на початок 2019 р. досягла 42,3 млн осіб. Кожна дев’ята активна платіжна картка в Україні є безконтактною.

Наприкінці лютого державний “ПриватБанк” заявив про плани припинити роботу сервісу iPay – безконтактного мобільного еквайрингу, що дозволяв малому і середньому бізнесу приймати платежі картами через смартфони і планшети.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram