Новини
29 Грудня 2022
378

NYT: росіяни ховають від ЗСУ іранські дрони

Вони постійно перевозять їх та їхні пускові установки

російські окупанти в Україні постійно переміщують іранські безпілотники та їхні пускові установки, бо знають, що на них постійно полюють українські захисники, йдеться у статті New York Times.

“Схоже, що Іран відправляє безпілотники російським військам на вантажних літаках, зазвичай, за маршрутами, що залишають мало можливостей для їхнього перехоплення”, — йдеться в статті.

Українським військовим доводиться шукати можливості атакувати “шахеди” на землі, що є непростим завданням.

За словами американських та британських урядовців, ще трохи більше як місяць тому безпілотники здебільшого базувалися у Криму. Згодом вони зникли на кілька днів і знову з’явилися на тимчасово окупованій частині Запоріжжя.

Пересування іранських дронів відстежують американські та українські військові розвідники.

“Але безпілотники дуже мобільні, їхні системи запуску встановлені на вантажівках, а росіяни знають, що за ними полюють, тому вони переміщують їх у безпечніші місця. Це ускладнює їхнє відстеження та завдання ударів”, — йдеться в статті.

Американці допомагають українським військовим виявляти місця, де готуються до запуску іранські дрони, — росіяни їх постійно змінюють, використовуючи майданчики від футбольних полів для стоянок.

Нагадаємо, Україна матиме всю необхідну зброю, для звільнення своєї землі від ворога.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram