Новини
5 Вересня 2024
43

Nvidia знаходиться під розслідуванням антимонопольного комітету США

За один день акції компанії зазнали рекордного зниження ціни

Мін’юст США направив повістки компанії Nvidia і низці інших компаній, розслідуючи можливе зловживання виробника мікросхем своїм домінантним становищем на ринку чипів, повідомляє Bloomberg.

Раніше Міністерство юстиції надсилало компаніям лише анкети. Тепер же воно направляє юридично зобов’язувальні запити, які змушують одержувачів надавати інформацію. Це наближає відомство до висування офіційних звинувачень.

Антимонопольне слідство вважає, що Nvidia перешкоджає переходу своїх клієнтів на продукцію інших постачальників і штрафує покупців, які не використовують винятково їхні чипи для штучного інтелекту.

Акції Nvidia 3 вересня зазнали рекордного падіння на $279 млрд.

Nvidia ухилилася від прямої відповіді на запитання Bloomberg щодо антимонопольного розслідування, проте наголосила, що їхнє лідерство на ринку зумовлене високою якістю та продуктивністю продукції. Компанія потрапила під пильну увагу регуляторів, після того, як у червні на певний час стала найдорожчою компанією світу завдяки ШІ. Її дохід стрімко зростає вже кілька кварталів поспіль.

Аналітики прогнозують, що дохід Nvidia у 2024 році перевищить $120 млрд, тоді як чотири роки тому він становив лише $16 млрд. Левова частка доходу зараз припадає на серверний сегмент.

Як писали раніше Investory News, wього року акції Netflix здорожчали на 40%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram