Новини
3 Серпня 2020
817

Новини Apple: Компанія придбала канадський стартап, що дозволяє використовувати iPhone як POS-термінал

А ще отримала позов на $1,4 мільярда від китайського розробника рішень у сфері штучного інтелекту

Компанія Apple придбала канадський стартап Mobeewave, який розробляє технологію, що дозволяє використовувати iPhone як POS-термінал, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що сума угоди становить $100 млн. Крім того всі колишні співробітники Mobeewave перейдуть на роботу в Apple.

“Технологія Mobeewave працює на основі NFC і дозволяє використовувати смартфон як POS-термінал без використання додаткового обладнання. Система працює з додатком і не вимагає апаратного забезпечення, крім чіпа NFC, який вбудований в iPhone з 2014 року”, – пояснили у компанії. І додали, що час від часу купують невеликі технологічні компанії.

До речі, роком раніше конкурент Apple на ринку смартфонів – компанія Samsung – уклала партнерську угоду з Mobeewave, щоб дозволити своїм телефонам використовувати цю технологію.

Крім того, венчурний підрозділ Samsung також є інвестором стартапу, який усього за час існування залучив $26,6 млн інвестицій.

Тим часом китайська компанія Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology, також відома як Xiao-i та спеціалізується на рішеннях у сфері штучного інтелекту, подала позов проти Apple звинувативши її в порушенні патентних прав, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що Xiao-i вимагає від Apple відшкодувати збиток на суму 10 мільярдів юанів ($1,43 мільярда) і припинити “виробництво, використання, обіцянку продавати, продаж і імпорт” продуктів, які порушують патент.

“Технологія розпізнавання голосу Siri від Apple порушує патент, на який китайська компанія подала заявку у 2004 році і який отримала у 2009 році”, – йдеться у повідомленні китайської компанії в соцмережах.

Видання додає, що Apple не відповіла на запит про коментар. Reuters своєю чергою не зміг знайти копію поданої до суду заяви. “Позов знаменує продовження розпочатого майже десять років тому протистояння», – йдеться у повідомленні.

Shanghai Zhizhen у 2012 році вперше подала в суд на Apple за порушення патентних прав, що стосуються технології розпізнавання голосу. У липні Верховний народний суд КНР визнав патент дійсним.

Нагадаємо, Євросоюз розпочинає антимонопольне розслідування щодо роботи голосових помічників на зразок Siri від Apple й Alexa від Amazon. Регулятори перевірять, як ІТ-компанії застосовують призначені для користувача дані, що збираються голосовими асистентами.

Про те, як IT-гіганти отримують інформацію про своїх користувачів можна прочитати в матеріалі: “Увага, підслуховують: Як Alexa, Siri та Google Assistant можуть помилково запускати почуті фрази”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram