Новини
28 Серпня 2019
1 936

Новий холдинг: Philip Morris планує об’єднатися з Altria

У разі успішних переговорів капіталізація холдингу перевищить $210 мільярдів

Тютюнові виробники Philip Morris International (PMI) і Altria ведуть переговори щодо злиття. Про це йдеться в офіційному повідомленні PMI. Передбачається, що угода буде проведена шляхом обміну акціями.

У повідомленнях обох компаній зазначається, що переговори можуть і не призвести до укладання угоди, оскільки для цього потрібна згода не тільки рад директорів і акціонерів Altria та PMI, а й регулюючих органів.

Altria є материнською компанією таких виробників тютюну, як Philip Morris USA, John Middleton, Inc., U.S. Smokeless Tobacco Company, а також Philip Morris Capital Corporation і винного дому Chateau St. Michelle.

Як пише Financial Times, в разі злиття Philip Morris International та Altria капіталізація такої корпорації перевищить $210 млрд.

Philip Morris International виділилася в окрему компанію в 2008 році. До цього вона входила до складу Altria Group. Після поділу компанія Altria зосередилася на роботі в США (через свою “дочку” Philip Morris USA, що володіє правами на бренд Marlboro на території США), а PMI — за межами країни.

Портфель брендів Altria охоплює такі марки, як Marlboro (права на території США), сигари Black & Mild, жувальний тютюн Copenhagen і Skoal, вина Chateau Ste. Michelle, Columbia Crest, 14 Hands тощо.

До портфеля тютюнових марок PMI входять міжнародні бренди Marlboro (за межами США), L&M, Chesterfield, Philip Morris, Parliament і Bond Street, а також ряд локальних брендів, популярних на ринках окремих країн – Canadian Classics (Канада), Delicados (Мексика), Sampoerna U (Індонезія) і т.д., а також розроблена компанією система нагрівання тютюну IQOS.

Нагадаємо, в Україні у січні 2019 р. у порівнянні з січнем минулого року виробництво сигарет зменшилося на 46,9%, або на 2,341 млрд шт. Імпорт тютюнової продукції в Україні за аналогічний період скоротився на 50 млн шт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram