Новини
30 Серпня 2019
1 478

Новий уряд: Міністри економічного блоку

В результаті об’єднання двох відомств створено Міністерство економіки, торгівлі і сільського господарства

Верховна Рада України ІХ скликання у четвер ввечері на своєму засіданні затвердила склад нового Кабінету міністрів, який представив парламентаріям прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Варто зазначити, що в новому Кабінеті міністрів України не буде Міністерства аграрної політики і продовольства. Його реорганізували та передали Міністерству економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

Тож, на посаду міністра економіки, торгівлі і сільського господарства призначено Тимофія Милованова.

Милованов народився 15 березня 1975 р. у Києві. Він закінчив київську фізико-математичну школу №145, Київський політехнічний інститут та Києво-Могилянскую академію.

У 1999 р. отримав ступінь магістра економіки в Київській школі економіки.

У 2004 р. отримав ступінь PhD з економіки в Університеті Вісконсин-Медісон. Викладав в Пенсильванському університеті, Університеті Бонна та Університеті Піттсбурга.

Проводить дослідження в галузі теорії ігор, теорії контрактів та інституційного дизайну.

У 2014 і 2015 рр. Forbes Ukraine включив Тимофія Милованова в рейтинг кращих українських економістів — Top Economic Thinkers.

Милованов також є співзасновником аналітичної платформи VoxUkraine. Її основною метою є діяльність, що спрямована на розвиток економічної дискусії та надання якісної аналітики економічних та інших найважливіших процесів в Україні.

7 липня 2016 р. був призначений членом Ради Національного банку України, а в жовтні 2016 р. — заступником голови Ради НБУ.

Оксана Маркарова залишилась на своєму посту у новому складі Кабінету міністрів. Вона продовжує свою діяльність на посаді міністра фінансів України.

Оксана Маркарова народилася у Рівному 28 жовтня 1976 р.

1999 р. отримала диплом магістра з екології в Києво-Могилянській Академії. Під час навчання в 1996 -1998 рр. працювала в Міжнародній фундації виборчих систем та в консалтинговій компанії Chemonics Intl. Inc. в рамках проекту “Українська аграрна товарна біржа”.

У 2003 р. очолила інвестиційну групу ІТТ, де працювала до 2014 р. У березні 2015 р. призначена заступником міністра фінансів України, керівником апарату Міністерства фінансів, а у квітні 2016 р. — першим заступником міністра фінансів.

8 червня 2018 р., у зв’язку з відставкою Олександра Данилюка, Оксана Маркарова була призначена в.о. міністра фінансів України.

22 листопада 2018 р. Верховна Рада України затвердила Оксану Маркарову на посаду міністра фінансів.

Віце-прем’єром та міністром цифрової трансформації призначено Михайла Федорова.

Український ІТ-підприємець і діджитал стратег команди Володимира Зеленського народився 21 січня 1991 р. у Запоріжжі.

Випускник Запорізького університету, факультет соціології та управління. Від вересня до грудня 2018 р. в рамках консалтингової діяльності обіймав посаду операційного директора проекту “Суперлюди”.

У 2014 р.  брав участь на виборах до Верховної Ради — кандидат в народні депутати від партії “5.10”, № 166 у виборчому списку. На час виборів: фізична особа-підприємець.

2019 р. — на виборах до Верховної Ради, як кандидат в народні депутати від партії “Слуга народу”, № 6 у виборчому списку. Безпартійний.

Сім років тому заснував діджитал-агенцію SMMSTUDIO.

Організатор Facebook Marketing Conf, спікер на різноманітних івентах з IT та SMM.

Відповідав за онлайн-стратегію під час передвиборчої кампанії Володимира Зеленського. За цю роботу разом з командою отримав перемогу в семи номінаціях премії Європейської асоціації політичних консультантів (EAPC) Polaris Awards.

Міністром інфраструктури став Владислав Криклій.

Народився у столиці 23 листопада 1986 р.

У 2009 р. отримав ступінь магістра фінансів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2015 р. захистив дисертацію на тему “Недержавні Пенсійні Фонди в системі пенсійного забезпечення в Україні” та отримав ступінь кандидата економічних наук.

З 2002 по 2008 рр. працював начальником відділу по роботі з цінними паперами на фондовому ринку в КБ Інтербанк. З 2008 по 2010 рр. — в департаменті корпоративних фінансів в інвестиційній компанії Astrum Investment.

Згідно з офіційною біографією, з 2011 по 2013 рр. був директором ТОВ “Кіно-театр”. Займався підприємництвом в IT-сфері у зовнішніх проектах і розвивав власний стартап, пов’язаний з інтернетом речей.

З 2014 по 2015 рр. призначений радником міністра МВС України Арсена Авакова. З березня по листопад 2015 р. був заступником начальника ДАІ МВС України (займався ліквідацією). З листопада 2015 р. обіймав посаду керівника Головного сервісного центру МВС України. Очолював робочу групу з впровадження автоматичної фото-відеофіксації ПДР в МВС.

Екс-очільник Головного сервісного центру МВС України, обраний народним депутатом Верховної Ради ІХ скликання за списком партії “Слуги народу” (№12).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram