Новини
21 Грудня 2020
884

Новий штам коронавірусу з Британії: Що про нього відомо, реакція Європи, як діє вакцина

За переконанням лікарів, способи боротьби з новим типом залишаються незмінними

Німеччина ініціює закриття кордонів Євросоюзу для громадян Великої Британії після того, як на британській території було виявлено новий тип коронавірусу COVID-19, що поширюється швидше, повідомляє The Independent. За це рішення виступає канцлер Ангела Меркель.

Глава німецького уряду почала обговорення питання з президентом Франції Еммануелем Макроном, щоб сформувати рішення, яке буде прийнято усіма членами Євросоюзу.

Джерела видання впевнені, що загальна заборона для в’їзду британців в ЄС буде затверджена. В уряді Німеччини впевнені в необхідності саме такої заборони, оскільки в іншому випадку всередині Євросоюзу будуть великі можливості поширення нового типу коронавірусу.

Тим часом Італійська влада, також як і Нідерланди та Бельгія, прийняли рішення заборонити приймати авіарейси з Великої Британії.

Тимчасово припинені рейси міжнародних поїздів Eurostar, що зв’язують континентальну Європу з Великою Британією. “З огляду на те, що поїзди Eurostar з Великої Британії прибувають і до Франції, після чого їх пасажири можуть направлятися до Бельгії, на всіх бельгійських автодорогах з Франції буде посилено превентивний контроль”, — зазначив бельгійський прем’єр-міністр Олександр Де Кроо.

Напередодні прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив, що британська влада ухвалила рішення з неділі, 20 грудня, ввести максимально жорсткі обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії.

Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про локдаун, враховуючи поширення в Англії нового різновиду коронавірусу COVID-19. За словами прем’єра, новий вид вірусу — не більше небезпечний, ніж початковий COVID-19, проте поширюється швидше.

Новий штам коронавірусу “VUI-202012/01” міг з’явитися у Великій Британії ще у вересні 2020 року, але активне поширення почалося в середині листопада. Експерти кажуть, що він на 70% заразніший, але доказів того, що він викликає більше важких наслідків або більш летальний на цю мить немає.

У британській Службі суспільної охорони здоров’я розповіли, що відомо про мутації вірусу.

Медики кажуть, що способи боротьби з новим штамом залишаються незмінними: соціальне дистанціювання, носіння маски, часта обробка рук та уникнення контакту “руки — обличчя”.

Штам VUI-202012/01 було виявлено, коли експерти намагалися зрозуміти, чому рівень захворюваності в графстві Кент не зменшується всупереч серйозним обмеженням.

“Потім ми виявили кластер пов’язаних з цим варіантом випадків, який швидко поширювався в Лондоні та Ессексі”, — йдеться в повідомленні організації.

Крім того, там додали — поки немає доказів, що вакцина від Pfizer і BioNTech, якою щеплюють британців, не захищає від нового штаму. Зараз дослідження в цьому напрямку є пріоритетними.

VUI-202012/01 виявлений вже на трьох континентах — в Європі, Австралії та Африці. Близько 20 країн ввели обмеження авіасполучення з Великою Британією. У країні вже заявили, що новий штам вийшов з-під контролю.

Тим часом у Всесвітній організації охорони здоров’я розкрили причини появи нового вірусу. Там вважають, що ймовірність модифікації вірусу збільшується зі зростанням випадків його передачі. Крім того, через тваринне походження коронавірусу, він має здатність під час мутацій пристосовуватися до організму людини.

Як писали раніше Investory News, падіння ВВП Великої Британії цього року стане найглибшим за 300 років, а держпозики — найбільшими у мирний час. У третьому кварталі економіка країни збільшилася на 15,5%, проте до кінця року темпи росту сповільняться.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram