Новини
19 Грудня 2019
1 228

Новий гравець: Група компаній “Асканія” вийшла на ринок електроенергії та природного газу

Компанія вже постачає клієнтам близько 17 млн кВ⋅год електроенергії щомісяця

Група компаній “Асканія” вийшла на ринок електроенергії та природного газу, створивши компанію “Асканія Енерджі”. Її основна мета – забезпечення енергоресурсами комерційних споживачів, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що на сьогодні компанія вже поставляє клієнтам близько 17 млн кВт⋅год електроенергії щомісяця.

Як зазначив Валерій Горбань, засновник і акціонер холдингу “Асканія”, до відкриття даного напрямку в бізнесі компанію підштовхнули побоювання значного підвищення тарифів на електроенергію після запуску нової моделі ринку.

“При відкритті ринку ми прогнозували зростання вартості електроенергії для підприємств на 20-25%. За фактом, після 1 липня ціна злетіла на 40-50%. Наша група споживає велику кількість електроенергії, це колосальні витрати. Проте глибоке розуміння ринку дає можливість частково компенсувати ці втрати”, – наголошує він.

І додає, що компанія почала готуватися до виходу в новий для себе сегмент ще на початку 2018 року. “Кілька років ми спостерігали за процесами поступової лібералізації енергетичного ринку в Україні. Створення досить вільного ринку природного газу протягом 2016-2017 років дозволило диверсифікувати постачання цього ресурсу, напрацювати експертизу в цьому сегменті та почати поставляти газ за оптимальними цінами”, – зазначив Валерій Горбань.

Раніше Investory News писали, що протягом січня-липня 2019 року Україна збільшила виторг від експорту електроенергії, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року на 12,5%, до $209,57 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram