Новини
12 Липня 2024
183

Нова Зеландія посилює санкції проти рф

Нові санкції спрямовані проти семи осіб і 12 організацій, які підтримують російську агресію

Міністр закордонних справ Нової Зеландії Вінстон Пітерс оголосив про запровадження додаткових санкцій у межах відповіді уряду на вторгнення росії в Україну, повідомила пресслужба міністерства.

Нові санкції спрямовані проти семи осіб і 12 організацій, які підтримують російську агресію, беруть участь у незаконному постачанні зброї з Північної Кореї в росію для використання в Україні, а також проти іранських суб’єктів, які надають військову допомогу росії у вигляді дронів-камікадзе.

“Нова Зеландія засуджує всіх, хто надає військову підтримку росії в її агресивній війні проти України. Поставки іранських безпілотників і північнокорейської зброї в росію становлять загрозу суверенітету і територіальній цілісності України.

Міжнародні зусилля із запровадження санкцій проти причетних до цього осіб збільшують вартість для росії її незаконної агресивної війни”, — йдеться далі в заяві.

Загалом з моменту набрання чинності закону про санкції проти росії в березні 2022 року Нова Зеландія запровадила санкції проти понад 1700 осіб та організацій, які підтримують загарбницьку війну рф.

Як писали раніше Investory News, в Японії вперше затримали росіянина за обхід санкцій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram