Новини
14 Серпня 2023
1 205

Норвегія запрошує українців на роботу

Які умови праці пропонує країна та які висуває вимоги

Українці у Норвегії можуть заробляти від €3,6 тис. на місяць. Це одна з найвищих зарплат, на яку можуть розраховувати українці без вищої освіти та спеціальних навичок. Водночас для працевлаштування потрібно знати хоча б англійську мову, йдеться в повідомленнях у спеціалізованій групі у Facebook для українців у Норвегії.

Без знання мови можна працювати електриком, механіком, співробітником з виробництва, вантажником, водієм, зварювальником тощо. Також українці можуть працювати покоївками, помічниками у портах, офіціантами. Головна перевага — високі зарплати.

Торік у середньому тут заробляли €4700 на місяць. Електрик може заробляти €4200, прибиральник — близько €4060, маляр — €3690.

Для розуміння: квартиру можна орендувати за €1600, а на місячний проїзд громадським транспортом доведеться віддати близько €80.

“Якщо ви живете в маленькому містечку, то роботу знайти практично нереально, що більше без знання хоча б базової англійської. Якщо пощастить, знайдете підробіток на кшталт прибирання”, — пишуть українці в Норвегії. Селять українців до комун у невеликих населених пунктах. Роботи тут небагато, розраховувати на високі заробітки не доводиться.

“Я згодна, що знайти роботу складно. Але без практики майже неможливо. Скрізь пишуть, який у вас досвід роботи? Практика — це теж досвід. Але мову треба знати неодмінно”, — пишуть українці.

Українські біженці набувають статусу, який дає змогу легально працювати. Норвегія прирівнює біженців з України до резидентів. Тому українці можуть безплатно лікуватися та навчатися в країні. Медицина не повністю безкоштовна, адже візити до фахівців, медичний транспорт і ліки треба оплачувати.

Нагадаємо, українці отримали рекордну кількість посвідок на проживання в Литві.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram