Новини
16 Вересня 2022
557

Норвегія готова співпрацювати з Євросоюзом для стабілізації цін на газ

Найбільші виробники газу країни готові опрацювати це питанням

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере заявив, що вітчизняні виробники газу готові вести переговори з Європейським Союзом, щоб стабілізувати ціни на газ, повідомляє Bloomberg.

“Не на користь Норвегії, щоб у нас були позачергові стрибки цін на газ. Ми готові вислухати компанії та подивитися, яку роль ми можемо відіграти”, — заявив Стере журналістам у четвер в Осло.

Прем’єр Норвегії зустрівся з керівниками найбільших виробників газу в його країні, зокрема Equinor, Aker BP та Var Energi.

За його словами, виробників газу в Норвегії непокоїть питання про довгострокові контракти та про те, як правильно з ними поводитися.

У норвезькій компанії Aker сказав, що відкриті для довгострокових контрактів із “потрібними” контрагентами.

Фінансовий директор Equinor Ульріка Ферн закликала політичних лідерів не відвертатися від вільного ринку назавжди. За її словами, короткострокові дії “вплинуть на цей ринок, і дуже важко судити про вторинні наслідки”.

Міністри енергетики країн ЄС спробують затвердити нові заходи щодо зниження цін на газ та електроенергію на екстреному саміті 30 вересня та звернулися за допомогою до Норвегії, яка не є членом ЄС.

Нагадаємо, через енергетичну кризу в Європі Ейфелеву вежу пропонують відключати раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram