Новини
12 Жовтня 2020
1 146

Нобелівська премія з економіки 2020 року дісталася американським фахівцям з аукціонів

Нагорода буде вручена за удосконалення теорії аукціонів і винахід нових аукціонних форматів 

Фото: Andres Wiklund

Премія Державного банку Швеції пам’яті Альфреда Нобеля присуджена Полу Мілгрому та Роберту Вілсону. Про це оголосив у понеділок, 12 жовтня, Нобелівський комітет Королівської академії наук.

Нагорода буде вручена за удосконалення теорії аукціонів і винахід нових форматів аукціонів.

“Аукціони є всюди, вони впливають на наше повсякденне життя. Лауреати в галузі економічних наук цього року — Пол Мілгром і Роберт Вілсон — вдосконалили теорію аукціонів і винайшли нові формати аукціонів, що принесло користь продавцям, покупцям і платникам податків по всьому світу”, — пояснив Нобелівський комітет.

Своєю чергою шведські експерти прокоментували: “Мілгром і Вілсон вивчили, як працюють аукціони. Вони також використовували свої ідеї для розробки нових форматів аукціонів для товарів і послуг, які важко продати традиційним способом, наприклад радіочастоти”.

Вручення нагороди відбудеться 10 грудня (в день смерті Нобеля) у форматі онлайн через пандемію коронавірусу. Медалі та дипломи лауреатів отримають у своїх країнах, швидше за все, через посольства Швеції або з рук колишніх лауреатів.

Традиційна церемонія вручення премій буде транслюватися по телебаченню з ратуші Стокгольма, на місці буде присутня лише невелика аудиторія. Грошова складова премії в цьому році — 10 млн крон ($1,14 млн).

Нагадаємо, минулого року Нобелівську премію з економіки отримали Абхіджіт Банерджі, Естер Дюфло та Майкл Кремер за “експериментальний підхід до боротьби з глобальною бідністю”.

Раніше Investory News писали, як мілленіали підтримали найбільші аукціонні будинки у часи коронакризи. А про історію створення найвідоміших аукціонних домів світу можна прочитати тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram