Новини
7 Серпня 2024
122

Nissan представила інноваційну фарбу для авто

Винахід зменшує температуру автомобіля під час спеки

Японська компанія Nissan представила нову інновацію — “холодну фарбу” для автомобілів, яка допомагає зберегти прохолоду в салоні, пише Finance.ua.

Nissan провела випробування фарби на транспортних засобах у токійському аеропорті Ханеда. “Холодна фарба” зменшила температуру даху автомобіля на 12˚С і знизила температуру в салоні на 5 ˚С. Це значно скорочує необхідність використання кондиціонера і знижує теплове навантаження на двигуни та акумулятори електромобілів.

Охолоджувальні матеріали вже давно використовуються в будівництві, але їх застосування в автомобільній індустрії — це новий крок.

Фарба Nissan вирізняється здатністю не тільки краще відбивати сонячне світло, а й генерувати електромагнітні хвилі, що блокують сонячне проміння і перенаправляють енергію від автомобіля. Ця фарба була розроблена у співпраці з китайською компанією Radi-Cool, яка також виробляє плівки, тканини та покриття для захисту від тепла. Nissan є єдиним японським автовиробником, який співпрацює з цією фірмою.

Сусуму Міура, менеджер дослідницького центру Nissan, наголосив, що електромагнітні хвилі, створювані фарбою, не становлять жодної загрози для здоров’я людей. Ці хвилі присутні повсюдно в нашому навколишньому середовищі.

Нагадаємо, електрокари втрачають свою популярність у Німеччмні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram