Новини
17 Жовтня 2024
16

Німецький Rheinmetall та італійське Leonardo створюють спільну компанію

Підприємство вироблятиме танки та БМП

Німецьке оборонне підприємство Rheinmetall та італійське Leonardo вирішили заснувати спільну компанію, у якій будуть рівноправними акціонерами. Вона називатиметься Leonardo Rheinmetall Military Vehicles (LRMV) і матиме штаб-квартиру в Римі, повідомляють компанії на своїх сайтах.

До цього Rheinmetall і Leonardo підписували Меморандум про взаєморозуміння в липні цьогоріч. LRMV планують створити до першого кварталу 2025 року, але поки потрібні погодження регуляторів.

Головна мета підприємства — розробка та маркетинг нового італійського основного бойового танка (MBT) та нової платформи Lynx для програми бойової броньованої системи піхоти (Armoured Infantry Combat System — AICS) в рамках програми сухопутних систем італійської армії.

Планується також розробка і виробництво інших машин цього сімейства, таких як ремонтно-евакуаційні, інженерні та мостоукладальні.

Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер сказав, що передусім орієнтуватимуться на італійський ринок, але в майбутньому також працюватимуть з іншими країнами-партнерами, які потребують модернізації бойових систем.

Новостворене партнерство може отримати вигоду з європейського ринку понад €50 млрд лише в найближчі роки.

А за словами гендиректора Leonardo Роберто Чінголані, до 2040 року партнерство отримає замовлення від італійського уряду на 1500 автомобілів різних розмірів і функцій на загальну суму близько €24 млрд.

Як писали раніше Investory News, цього року американці інвестували в європейські оборонні стартапи $458 мільйони.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram