Новини
12 Квітня 2022
573

Німецька корпорація готова постачати Україні важке озброєння

Йдеться про кілька десятків танків “Леопард 1”

Німецька збройова корпорація Rheinmetall заявила про готовність постачати Україні важке озброєння, включаючи танки. Про це пише газета Handelsblatt — на тлі заяв голови МЗС Німеччини Анналени Бербок, що прозвучали в понеділок, про те, що Україні необхідно постачати важку зброю.

Як пише видання, йдеться про кілька десятків танків “Леопард 1”, списаних з озброєння Бундесвером, який використовує більш сучасні танки “Леопард 2”.

За словами голови концерну Арміна Паппергера, перший “Леопард” може бути поставлений Україні за шість тижнів. Умова постачання — схвалення уряду Німеччини, якого поки що немає.

Слова Бербок можуть бути свідченням того, що ця позиція почала змінюватися. За словами глави МЗС Німеччини, у постачанні зброї Україні необхідна “креативність”.

До російського вторгнення 24 лютого Німеччина — на відміну від низки країн — відмовлялася постачати Україні озброєння. Потім цю заборону було знято. Були поставлені протитанкові та протиповітряні системи.

Українська влада, однак, наполягає на тому, що їм потрібен повний спектр озброєнь, зокрема важка бронетехніка та літаки.

Минулого тижня повідомлялося про постачання в Україну групи танків Т-72, ​​які раніше перебували на озброєнні Чехії. Ведуться переговори й про постачання самохідних гаубиць зі Словаччини.

Тим часом 9 квітня Сербія таємно одержала потужну протиповітряну систему китайського виробництва. Захід побоюється, що нарощування озброєнь на Балканах під час війни в Україні може загрожувати й так крихкому світу в регіоні.

Нагадаємо, Австралія, США та Велика Британія розпочнуть спільну роботу над створенням гіперзвукової зброї. Сторони також працюватимуть над створенням засобів протидії гіперзвуковій зброї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram