Новини
13 Грудня 2019
842

Німецька Delivery Hero придбає конкурента Woowa Brothers за $4 мільярди

Компанії створять СП у Сінгапурі, аби завоювати ринок доставки харчових продуктів в Азії

Німецька компанія з доставки їжі Delivery Hero погодилася придбати свого південнокорейського конкурента Woowa Brothers за $4 млрд, повідомляє Reuters.

У компанії зазначають, що планують створити спільне підприємство у Сінгапурі, аби вийти на швидко зростаючий ринок доставки харчових продуктів в Азії.

Як зазначили у Woowa продаж компанії був своєрідною “стратегію виживання” у надзвичайно конкурентному ринку, а також найбільшою угодою за участі південнокорейської інтернет-фірми.

Так, за даними Euromonitor, онлайн-ринок Південної Кореї з доставки харчових продуктів за останні п’ять років зріс більш ніж удвічі, сягнувши $5,9 млрд. “Ці показники більші, ніж на ринках Японії та Німеччини разом узятих, вони поступаються лише Китаю, США та Великобританії”, – йдеться у повідомленні.

Euromonitor очікує, що до 2023 року південнокорейський ринок виросте до $9 млрд.

За умовами угоди Delivery Hero придбає 87% акцій, що належать інвесторам Woowa, таким як Goldman Sachs, сінгапурському фонду GIC, Hillhouse Capital і Sequoia Capital.

Як зазначили представники Woowa, у майбутньому Delivery Hero придбає 13%, що залишилися і наразі належать керівництву Woowa. Проте не повідомили, коли саме це станеться.

Раніше Investory News писали, що сервіс доставки продуктів Deliveroo залучив $575 млн від пулу інвесторів на чолі з Amazon. Участь в раунді дозволяє Amazon розраховувати на вдале придбання стартапу в майбутньому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram