Новини
28 Лютого 2023
357

Німеччина позбавилася залежності від російської трубопровідної нафти

росія більше не може використовувати енергетичний ресурс проти країни

Німеччина добре підготувалась до завершення нафтового імпорту з росії й більше не залежить від нього, заявила речниця Мінекономіки ФРН Беате Барон на брифінгу в понеділок, передає Укрінформ.

“Ми в Німеччині протягом останніх кількох місяців активно і послідовно готувалися разом із компаніями та стали, так би мовити, незалежними від російської трубопровідної нафти. росія більше не може використовувати енергетичний ресурс, нафту, проти Німеччини”, — сказала речниця, додавши, що до цього підготувалися і в Польщі, постачання нафти до якої росія припинила.

Барон зазначила, що від початку російської війни проти України постійно доводилося враховувати одностороннє заморожування постачання нафти з боку рф, яка перестала бути надійним партнером. Тому Німеччина ретельно підготувалася, і зараз це дає свої результати: ринок добре підготовлений, а отже, безпека постачання у ФРН гарантована, заявила вона.

“Наразі ознак вузьких місць, дефіциту немає. Нафтопереробні заводи в Леуні та Шведті працюють стабільно”, — сказала речниця.

Зокрема, НПЗ у Шведті, який раніше майже повністю працював на російській нафті, “повністю забезпечується неросійською сирою нафтою трьома його власниками по трубопроводу Росток-Шведт”. Крім того, велика кількість нафти надходить через порт Гданськ.

Німеччина також веде переговори з Казахстаном про постачання нафти, вже є контракти, підтвердила представниця Мінекономіки.

Раніше Investory News писали, що країни Північної Африки нарощують імпорт російських нафтопродуктів. Також є свідчення реекспорту цих нафтопродуктів, що суперечить санкціям.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram