Новини
31 Березня 2022
693

Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні після закінчення війни

“Ми повністю солідарні, на 100% з Україною”

Німеччина готова дати гарантії безпеки Україні, проте заявляє, що війна продовжується і до прориву в мирних переговорах ще не дійшли.

Про це сказала глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, повідомляє Die Zeit. За словами міністра закордонних справ, Німеччина готова забезпечити безпеку України після завершення війни. Але війна ще йде — і російським заявам вірити не можна, наголосила вона.

“Якщо потрібні гарантії, то Німеччина також буде там і дасть гарантії. Ми повністю солідарні, на 100% з Україною”, — йдеться у повідомленні. Це також стосується мирних переговорів і подальшого мирного порядку.

Однак міністр визнає, що переговори між Україною та росією не такі, щоб можна було очікувати якогось прориву. Коли російська сторона говорить про гарантії чи нейтралітет, вони мають на увазі щось зовсім інше, ніж українська сторона, сказала Бербок.

Нагадаємо, 29 березня в Стамбулі відбувся перший раунд переговорів між делегаціями України та рф.

Україна запропонувала підписати Міжнародний договір про нову систему гарантій безпеки для неї.

Арахамія заявив, що серед гарантів офіційний Київ зараз бачить країни-члени Ради Безпеки ООН, зокрема росію, США, Велику Британію, Китай, Францію, а також Туреччину, Німеччину, Канаду, Італію, Польщу та Ізраїль.

Однак, у США поки не готові говорити про гарантії безпеки для України. Як заявила директор з комунікацій Білого дому Кейт Бедінгфілд, президент США Джо Байден не має наміру схвалювати рішення, які призвели б до прямої військової конфронтації між Вашингтоном і москвою.

Наступний раунд переговорів відбудеться в онлайн-форматі 1 квітня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram