Новини
5 Липня 2024
150

Німеччина блокує велику угоду між Volkswagen та Китаєм

Країна заборонила продаж Китаю турбінного бізнесу компанії

Кабінет міністрів Німеччини заблокував запланований продаж Volkswagen підрозділу газових турбін китайській компанії, при цьому міністри послалися на міркування безпеки, повідомляє Reuters.

У червні 2023 року компанія MAN Energy Solutions, що входить до складу Volkswagen Group, заявила, що планує продати свій бізнес з виробництва газових турбін китайській державній компанії CSIC Longjiang GH Gas Turbine Co (GHGT).

Проте перевірка німецького уряду, розпочата у вересні, викликала занепокоєння, що Китай може використовувати газові турбіни для живлення військових кораблів.

GHGT належить китайській державній суднобудівній корпорації, яка домінує в китайській суднобудівній галузі.

Рішення було прийнято на тлі зростання торговельної напруженості між ЄС та Китаєм. Міністерство економіки Німеччини може переглянути та зупинити транзакції, які можуть мати наслідки для національної безпеки, а Берлін і ЄС намагаються зменшити ризики від економічних зв’язків з Пекіном.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що виступає проти політизації нормального ділового співробітництва і створення штучних перешкод.

Компанія MAN Energy Solutions заявила, що поважає рішення уряду і розпочне структурований процес згортання нової розробки газових турбін.

Нагадаємо, китайські банки виходять з московської біржі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram