Новини
29 Січня 2022
912

Nike уклав контракт із 12-річним ілюстратором з Англії

Підлітка найняли як співавтора

Американський бренд спортивного одягу Nike підписав контракт із 12-річним англійським ілюстратором Джо Вейлом, відомим як Doodle Boy. Підлітка найняли як співавтора, він працюватиме над низкою спецпроєктів, завдання яких — заохочувати дітей до творчих занять, повідомляє CNN.

“Ми раді підтвердити, що Джо тепер є частиною сім’ї Nike. Це дозволить об’єднати його талант і любов до спорту, щоб надихати інших робити те, що їм подобається”, — зазначили в агентстві Loveblood Creative, в якому працює Вейл.

Джо живе із сім’єю в Шрусбері та малює з шести років. Найбільше він любить зображати інопланетян, монстрів та їжу. Підліток придумав таких персонажів, як Черепаха, яка молодиться, Крутий собака і Дитина з рюкзаком. Він має власний сайт, а на Instagram-акаунт Doodle Boy підписано 120 тис. людей.

Юний художник став відомим у 2020 році, коли йому доручили створити ілюстрацію для герцога та герцогині Кембридзьких у межах їхнього королівського туру поїздом.

З того часу Вейл ілюстрував дитячі книги, прикрашав лікарні та ресторани. Минулого року Джо мала першу персональну виставку в галереї Soden Collection у його рідному місті. 2022-го також вийде дитяча книга з ілюстраціями підлітка під назвою “Гра в булочки” (Game of Scones).

Також Nike та ігрова платформа Roblox створять віртуальний світ під назвою Nikeland. Це вже другий крок виробника до створення метавсесвіту — на початку листопада він зареєстрував кілька нових торгових знаків для віртуальних кросівок та одягу

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram