Новини
8 Травня 2023
331

Незвичайна порада інвесторам від Воррена Баффета

Мільярдер запропонував бізнесменам написати некролог

Фото: користувача Fortune Conferences з сайту flickr.com

Голова Berkshire Hathaway Воррен Баффет на щорічних зборах акціонерів компанії дав поради інвесторам про те, як жити та витрачати гроші з користю, а також висловився про ситуацію у банківському секторі.

Баффет порекомендував інвесторам написати власний некролог і намагатися жити відповідно до нього. Він також закликав уникати боргів, за винятком іпотеки на власний будинок. “Витрачайте трохи менше, ніж заробляєте, і потім ви зможете витратити трохи більше, ніж заробляєте”, — заявив він.

На думку мільярдера, інвестори не повинні бути експертами у технічних аспектах кожного бізнесу, в який вони вкладаються. “Наприклад, ми маємо акції Apple. Я зовсім не розуміюся на телефонах, але я розумію поведінку споживачів”, — пояснив Баффет.

Він вважає, що керівники збанкрутілих американських банків мають понести відповідальність за свої помилки. Наприклад, мільярдер вважає “шаленою пропозицією” не забезпечені державою гігантські іпотечні кредити за фіксованими ставками від First Republic Bank.

Причиною банківської кризи в США він назвав реакцію на те, що відбувається з боку політиків, регуляторів та ЗМІ. “Страх заразливий”, — заявив Баффет. Він також уточнив, що ослаблення довіри до долара не означає, що настав час криптовалют.

Нагадаємо, компанія Дубілета залучила $20 млн інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram