Новини
19 Вересня 2022
500

Не перший: Джефф Безос втратив друге місце у списку найбагатших людей світу

Тепер серед лідерів — індійський магнат Гаутам Адані

CEO Amazon Джеффа Безоса усунули з другого місця в рейтингу найбагатших людей світу. Його посів індійський магнат Гаутам Адані, повідомляє Bloomberg.

Акції флагманської компанії Adani Enterprises рекордно зросли цього року.

2022 року статок Адані зріс більше, ніж в інших учасників рейтингу. А акції Amazon різко впали в ціні.

Адані ще рік тому був на 14 місці в індексі мільярдерів Bloomberg. Зараз його статки оцінюють в $146,8 млрд. За розміром багатства він поступається тільки CEO Tesla та SpaceX Ілону Маску — $263,9 млрд.

Акції флагманської компанії Adani Enterprises рекордно зросли цього року, а цінні папери деяких підприємств групи підскочили на понад 1000% з 2020 року.

Безос відстає від Адані на $19 млн. Зсув у рейтингу може бути тимчасовим явищем і багато в чому залежить від акцій Amazon, ціна яких у 2022 році впала на 26%.

Агенція зазначає, що на таке високе місце у списку найбагатших людей світу вперше вийшов підприємець з Азії. Найчастіше у рейтингу домінували американські технологічні підприємці.

Нині Адані 60 років. У молодості він покинув коледж, щоб спробувати щастя в алмазній промисловості Мумбаї на початку 1980-х років. Після цього зацікавився вугільною промисловістю та портами. З того часу його конгломерат розширився і в інші сфери: від аеропортів до центрів обробки даних, цементу, ЗМІ та зеленої енергетики.

Нагадаємо, творча група MSCHF випустили морозиво у формі голів мільярдерів. Тепер можна дізнатися який на смак Маск, Гейтс та інші.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram