Новини
1 Березня 2019
789

НБУ змінить критерії визначення системних банків

Національний банк планує протягом березня-квітня завершити оновлення методології оцінки системної важливості банків

Національний банк України (НБУ) має намір переглянути критерії визначення системно важливих банків у відповідність до рекомендацій Європейського наглядового органу (European Banking Authority, EBA), повідомляється на сайті НБУ.

Оновлені критерії, а також затверджений відповідно до них перелік системно важливих банків на 2020 рік буде оприлюднений на сайті НБУ до 1 червня 2019 року. Нацбанк розраховує, що нові критерії точніше визначатимуть значущість банків для ринку.

Відповідно НБУ переніс термін визначення системно важливих банків.

Таке рішення закріплено постановою правління НБУ №46 – “Про внесення зміни до положення про порядок визначення системно важливих банків”, яка затверджена і набула чинності 28 лютого 2019 року.

Нацбанк нагадує, що відповідно до критеріїв, що діють з 2016 року, системно важливими банками незмінно є ПриватБанк, Укрексімбанк та Ощадбанк.

Раніше Investory News повідомляли, що Національний банк України оприлюднив методологію стрес-тестування банків у 2019 році, яке почнеться у травні. В цьому році стрес-тестування повинні пройти 29 установ, на які припадає понад 93% активів банківської системи. Інформація про результати оцінки стійкості для сектора в цілому буде оприлюднена у вересні, а в розрізі банків – у грудні 2019 р. на сайті НБУ.

За результатами 2018 року, в Україні значно зменшилась кількість збиткових банків та їх частка.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram