Новини
30 Травня 2024
140

НБУ ввів в обіг нову монету номіналом у 10 гривень

Вона присвячена військовій спецслужбі транспорту

Фото: НБУ

Національний банк презентував нову обігову пам’ятну монету номіналом 10 грн, присвячену Державній спеціальній службі транспорту — військовому формуванню у складі системи Міністерства оборони України, повідомляє пресслужба НБУ.

Держспецслужба транспорту займається будівництвом оборонних фортифікацій та захистом транспортної інфраструктури України. Воїни служби — одні з перших, хто заходить на щойно звільнені у боях території, відновлюючи зруйновану ворогом транспортну інфраструктуру. Вони також знешкоджують вибухонебезпечні предмети, будують нові дороги та мости, унікальні понтонні переправи.

Аверс монети — ідентичний аверсу обігової монети номіналом 10 грн зразка 2018 року: на ньому у центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщено номінал монети, рік карбування та герб України.

На реверсі монети по колу розміщено написи “Державна спеціальна служба транспорту” та гасло її військовослужбовців: “Незламні духом відновлять Україну!”. У центрі композиції зображено емблему служби та схематичний міст, що символізує транспортну інфраструктуру України.

Як і всі інші обігові монети України, нова монета є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Тираж монети — 500 тис. штук. Їх також можна купити в інтернет-магазині нумізматичної продукції Нацбанку.

Нагадаємо, українці вклали у банки 1,24 трильйона гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram