Новини
26 Вересня 2019
1 087

НБУ виставив на аукціон Херсонський нафтоперевалочний комплекс

Стартова ціна – 201,5 мільйонів гривень

Аукціон із продажу державною виконавчою службою Міністерства юстиції Херсонського нафтоперевалочного комплексу відбудеться на електронному майданчику OpenMarket 9 жовтня. Як зазначено в повідомленні на сайті Нацбанку України (НБУ), майно виставлено на торги у рамках виконавчого провадження щодо звернення стягнення на нього в рахунок погашення заборгованості за наданим Нацбанком кредитом рефінансування Реал Банку.

Початкова ціна реалізації становить 201,5 млн грн. Вартість майна визначив призначений державним виконавцем суб’єкт оціночної діяльності.

“Накладений на об’єкт нерухомості арешт у кримінальному провадженні не є перешкодою для його примусової реалізації з подальшим оформленням покупцем права власності на нього. На цей момент Нацбанк напрацював сталу судову практику зняття таких арештів після отримання від державного виконавця передбачених законодавством документів для реєстрації права власності на придбане в рамках виконавчого провадження майно”, – наводить прес-служба НБУ слова начальника управління роботи з проблемними активами центробанку Павла Поляруша.

Як повідомлялося, комплекс виставлено в рамках виконавчого провадження (№48395317), відкритого 7 серпня 2015 року у виконання рішення Господарського суду Києва від 23 травня 2015 року (у справі № 910/12234/14). Згідно з інформацією в реєстрі судових рішень, між НБУ (в особі управління Нацбанку в Харківській області) і ПАТ “Реал Банк” було підписано договір про надання стабілізаційного кредиту для підтримання ліквідності шляхом відкриття невідновлюваної кредитної лінії в сумі 800 млн грн терміном з 8 листопада 2013 року до 1 листопада 2015 року. З метою забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором майновий поручитель Реал Банку – ТОВ “Всеукраїнський промисловий союз” передав управлінню Нацбанку майновий комплекс Херсонської нафтоперевалки.

Як повідомлялося, раніше підконтрольну структурам Сергія Курченка Херсонську нафтоперевалку у вересні 2014 року рішенням Приморського суду Одеси було передано в управління ПЗНП. Наприкінці липня 2019 року Київський районний суд Одеси передав нерухоме майно нафтоперевалки вже в управління АРМА.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram