Новини
22 Січня 2019
1 881

Названо найдорожчі бренди світу

В першій трійці – технологічні гіганти

На сайті консалтингової компанії Brand Finance опубліковано  новий рейтинг 500 найдорожчих світових брендів за 2019 р. У трійці лідерів – компанії Amazon, Apple та Google. Їх наздоганяє Microsoft, що за рік піднялася з шостого місця на четверте.

Автори рейтингу повідомляють, що наразі вартість бренду Amazon складає $187,9 млн, що на 25% більше, ніж минулого року. Бренд Apple коштує $153,6 млн, Google –  $142,8 млн. Позиції Facebook не змінилися порівняно з 2018 р., соцмережа залишилася на сьомому місці.

Найбільш швидкозростаючим брендом визнано китайський аналог Netflix – сервіс iQiyi, який за рік здорожчав на 326%. У той же час вартість самого Netflix зростала втричі повільніше.

Фото: Brand Finance

Також у Brand Finance склали список найсильніших брендів. На першому місці у ньому – Ferrari, на другому – російський «Сбербанк», на третьому – компанія Deloitte. Кращим бренд-менеджером світу визнано очільника Amazon Джеффа Безоса.

Фото: Brand Finance

При оцінці вартості брендів Brand Finance використовує міжнародний стандарт оцінки бренду ISO 10668. Аналітики компанії враховували ринкову капіталізацію компаній, їх інвестиції в маркетинг, доходи компанії або конкретного бренду, що відноситься до материнської компанії, потенційні доходи від роялті та інші показники.

Нагадаємо, раніше Investory News публікували аналіз позицій України у найважливіших глобальних економічних рейтингах.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram