Новини
17 Березня 2023
443

НАТО та ЄС створили робочу групу із захисту критичної інфраструктури

Об’єднання опікуватиметься чотирма секторами: енергетикою, транспортом, цифровою інфраструктурою та космосом

НАТО і ЄС провели перше засідання, присвячене заснуванню нової Цільової групи з питань стійкості критично важливої інфраструктури. Про це на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Високопосадовці з НАТО і Європейського союзу 16 березня провели перше засідання, присвячене заснуванню нової Цільової групи НАТО-ЄС з питань стійкості критично важливої інфраструктури.

“Співпраця над зміцненням критичної інфраструктури стала ще більш важливою на тлі диверсій проти газопроводів “Північний потік” і перетворення росією енергетики на зброю в межах її агресивної війни проти України”, — йдеться у заяві.

Вперше ініціатива була оголошена генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у січні.

Ініціатива об’єднує посадовців обох організацій для обміну передовим досвідом, ситуативною обізнаністю і вироблення принципів підвищення стійкості.

Робоча група розпочне свою роботу в чотирьох секторах: енергетики, транспорту, цифрової інфраструктури та космосу.

Співпраця між НАТО і ЄС досягла безпрецедентного рівня за останні роки, особливо з початком агресивної війни росії проти України. У січні лідери НАТО і ЄС підписали нову спільну декларацію, покликану вивести партнерство між організаціями на новий рівень, зокрема щодо нових і проривних технологій, космосу і впливу кліматичних змін на безпеку.

Раніше Investory News писали, що погоджено план реформи ринку електроенергії в Євросоюзі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram