Соцмережі
9 Грудня 2019
718

Наталія Микольська: ТОП-5 важливих міжнародних тем, про які мало говорять в Україні

Протести у Франції, нова прем’єрка Фінляндії та інші

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.

1. Протести у Франції – заблоковані дороги, порушені рух потягів, метро та публічного транстпорту та бійки в Парижі.

Протести виникли через пенсійну реформу та скорочення пільг на оподаткування дизельного пального.
Французькі роздрібні торговці та готельєри попередили, що їх різдвяний сезон може бути зіпсований, якщо страйк затягнеться набагато довше.

2. Нова Прем’єрка Фінляндії – наймолодша за історію Фінляндії та наймолодший лідер країни в світі зараз

Соціал-демократи Фінляндії обрали наймолодшу прем’єрку. Міністр транспорту Фінляндії Санна Марін наймолодший прем’єр-міністр країни. Вона ще має пройти затвердження Парламентом.

34-річна Санна Марін, чия партія є найбільшою в п’ятичленній керуючій коаліції, стане наймолодшим у світі прем’єр-міністром, коли вона вступить на посаду в найближчі дні.

Чому це важливо, бо Фінляндії головує в Європейському Союзі до кінця року, відіграючи центральну роль у зусиллях зі створення нового бюджету для блоку.

3. Вибори у Великій Британії у четвер

Консервативна партія прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона збільшила свою перевагу над Лейбористською партією до 14 процентних пунктів, що перевищує 9 відсоткових пунктів тиждень тому.
Партію Джонсона отримала 45%, порівняно з 31%.

4. Франція відхилила пропозицію США щодо міжнародної податкової реформи в рамках OECР (OECD)

Організація економічного співробітництва та розвитку знаходиться в розпалі найбільшого переписання міжнародних податкових норм з 1920-х років, спрямованого на оновлення їх у глобальному масштабі для цифрової епохи.

Але Франція та Сполучені Штати вже в конфлікті, бо Вашингтон погрожує великими митами на імпорт шампанського, сирів та розкішних сумочок як відповідь на запровадження Францією цифрового збору. Цей збір мав би бути усунутий чи замінений після того, як буде досягнуто будь-якої глобальної угоди ОЕСР.

5. Запровадження глобального контролю за технологічними гігантами та їх використанням даних

Рада з фінансової стабільності (Federal Stability Board) об‘єднання регуляторів з основних світових фінансових центрів заявила, що зростаючі щупальці Big Tech ставлять питання щодо фінансової стабільності, конкуренції та конфіденційності даних.

У звіті, опублікованому в неділю, “пильний моніторинг” переходу Big Tech у фінансові послуги, який, на її думку, може притиснути здатність банків отримувати капітал за рахунок нерозподіленого прибутку.
Microsoft, Amazon, eBay, Baidu, Apple, Facebook, Tencent, Alibaba та інші компанії “Big Tech” можуть бути змушені ділитися даними про клієнтів фінансових послуг з банками та фірмами з фінансових технологій, щоб запобігти недобросовісній конкуренції.

+ понад 1 мільярд доларів США заплатить Ericsson за вирішення мирним способом корупційної справи в США

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram